Barnehagen vår

Lillelia gårdsbarnehage ønsker at barnas barnehagehverdag skal være preget av trygghet, vennskap og gode opplevelser i samspill med de voksne og med hverandre. Vi er en avdelingsbarnehage, altså et lite miljø, hvor alle voksne og barn kjenner hverandre. Det som skiller oss fra andre barnehager er at vi er en gårdsbarnehage med egen stall og dyr

Les mer
Bilde av en hånd som maler med pensel og vannfarger

Litago

Dette er vår småbarnsavdeling. Her er det 14 barnehageplasser med barn i alderen 0-3 år. Det er 4,6 årsverk på denne avdelingen, 2 pedagoger, 1 barne- og ungdomsarbeider og 2 assistenter.

Dagros

Dette er vår storbarnsavdeling. Her er det 24 barnehageplasser med barn i alderen 3-6 år. Det er 4 årsverk på denne avdelingen, 2 pedagoger og 2 barne- og ungdomsarbeidere.

Bilde av ei jente som klipper ut former på et ark
Bilde av to barnehender som bygger legotårn

Gode og dedikerte medarbeidere

Våre pedagoger og medarbeidere er hver dag opptatt av barna skal føle trygghet i vår barnehage. Personalet legger til rette slik at barna opparbeider nære og gode vennskap og de voksne bidrar til mange opplevelser som gir barn gode erfaringen i livet. Personalet skal være trygge, tydelige og støttende voksne.

Vi er et ressurssterkt team med ulike erfaringer, kunnskaper og interesser. Atmosfæren er preget av humør, glede, raushet og omsorg.

Vi er totalt 13 ansatte pr 01.01.2023. 5 pedagoger medregnet styrer, 3 barne og ungdomsarbeidere, 4 assistenter og en renholdsmedarbeider.

Se våre ansatte

Flotte lyse lokaler

Barnehagen har flotte lyse lokaler med god plass. Hver avdeling har egen inngang med garderobe, bad og to oppholdsrom. Det er felles kjøkken. I andre etasje har vi vårt eget grupperom og gymrom.

Bilde av garderoben hvor hvert barn har sin egen plass
Bilde av en hest som ser inn i kameraet
Bilde av 3 ponnier
Bilde av hønene inne
Bilde av hane og høns ute

Stall / dyr

Vi er så heldige i Lillelia gårdsbarnehage at vi daglig har muligheten til å tilbringe tid sammen med flere forskjellige dyr, og det koser barna seg veldig med. Vi har 3 shetlandsponnier, 3 kaniner, 1 hane og flere høner. Av og til vil vi også ta en tur på hesteryggen eller kjøre i vogn bak hesten.. Det syns barna er kjempe moro, og det gir dem en stor dose mestringsfølelse.

Målet vårt er at barna skal oppleve glede og mestring gjennom fôring og stell av dyrene. Vi ønsker de skal oppleve det gode samspillet og det sosiale fellesskapet mellom dyr og mennesker. Som gårdsbarnehage håper vi at barna skal få med seg lærdom om hvilke måter vi mennesker og dyr trenger hverandre, og hvordan vi gjør nytte av det naturen gir oss – Bærekraftig utvikling.

Gymrom

De aller fleste små barn er aktive og liker å bruke kroppen sin i ulike former for aktivitet. Når man har egen gymsal, får barna mulighet til å løpe, klatre og leke med ball også inne og slik kan de få puls over hvilenivå, bli varme, røde i kinnene og kanskje svette?

Det er et rom som innbyr til grovmotorisk lek.

Bilde av gymrommet inne
Bilde av låven

Snekkerbod

Barn trenger å skape. I barnehagen får de utforske pensel og maling, modelleire, perler og andre finmotoriske og kreative aktiviteter, men ofte glemmer vi de mer bråkete mulighetene som verktøy kan gi. I vår barnehage har vi også muligheten til å gi barna erfaring med verktøy i hendene. Vi er så heldige å ha vår egen snekkerbod der barna kan få sage, høvle, spikre og skape egne ting av forskjellig materiale.

Drivhus

Vi har et lite drivhus der vi dyrker forskjellig grønnsaker som agurk, tomat, sukkererter, reddiker, salat, jordbær osv.

Bilde av et drivhus på uteområdet i barnehagen
Bilde av uteområde og lekeapparater med barnehagebygningen i bakgrunnen
Bilde av et drivhus og låve ved uteområdet i barnehagen
Bilde av grøntområde utenfor barnehagebygningen
Bilde av lekeområde bygd som en gammel piratskute

Uteområdet

Vi har stort uteområde som innbyr til variert lek. Småbarnsavdelingen har en egen uteplass som er adskilt fra de store barna, og som er spesielt tilpasset de minste.

Skogen

Barnehagen ligger flott plassert ved et småbruk i landlige omgivelser. Ikke langt fra barnehagen har vi turplassen vår med egen lekeplass med husker, balansebom, tunnel, klatrevegg, gapahuk med bålplass, lysthus som kan varmes opp og zipline. Her kan vi virkelig få utfordret grovmotorikken vår!

Naturen byr på mange utfordringer når det gjelder å bevege seg, og dette er bra for barnets motoriske utvikling. Det er mange spennende ting å være opptatt av i naturen. I skogen er det ulikt underlag og vegetasjon og terrenget gir mulighet for mer variert lek.

Bilde av en bålpanne og gapahuk i skogsområde
Bilde av en gammel robåt ved en sti i skogsområde
Bilde av et lysthus i skogsområde
Bilde av et lekeområde med husker og klatrestige i skogen
Bilde av et treskilt ved en sti i skogsområde
Presentasjonsbilde for MyKID

MyKID

Dette er en moderne nettbasert foreldreportal for alle plattformer og med egen APP til mobil og nettbrett. Mykid er en løsning utviklet for barnehager slik at foreldre enkelt kan finne sentral informasjon fra barnehagen om eget barn. Dette er med på å lette samarbeidet mellom barnehage og foresatte.

Vi legger bilder ut på mykid flere ganger pr uke. Det er kun brukere av deres passord som får se disse bildene. På sidene skrives det korte dagsreferat. Er det særlig informasjon om ditt barn kan dette også komme opp på dagsrapport om kun ditt barn. Dette kan bare du lese. Dette gir deg en unik mulighet til å følge med på hva barnet har vært med på i løpet av dagen. Uansett hvor du måtte være. I tillegg kan barna, gjennom bildene, enklere forklare hva de har gjort i løpet av dagen